Теплове обладнання

Теплове обладнання

Теплове обладнання вважається незамінним у багатьох промислових галузях. Сьогодні складно уявити ресторан без спеціальних пристроїв. Переважно використовується теплове обладнання для приготування страв у закладах громадського харчування.

Купити теплове обладнання варто для того, щоб перекласти частину ручної роботи на техніку. Сучасний ринок пропонує безліч різних моделей. Щоб вибрати належний варіант, варто дізнатися параметри кожного виду.

Як прийнято класифікувати теплове обладнання?

Для виробництва або для підприємств громадського харчування використовується техніка різних типів. Так, теплове обладнання може відрізнятися призначенням, способом прогріву та джерелом підігріву.

Прилади можуть нагріватися безпосередньо, змішаним або поверхневим шляхом. В останньому випадку повинна бути спеціальна розділова стінка. До таких пристроїв відносять плиту або кип'ятильні апарати. Змішаний спосіб лежить в основі роботи нагрівачів води. Печі для приготування різних страв припускають теплову обробку продуктів безпосередньо. Також це може бути пароварка чи духовка.

Устаткування для технологічного призначення буває спеціальним і універсальним. Універсальні пристрої застосовуються для того, щоб готувати безліч страв, а спеціальні призначені тільки для конкретних продуктів. Іноді спектр їхньої дії обмежений, наприклад, як у кавоварок.

Теплове обладнання для промисловості буває газовим, вогневим, паровим або електричним. Зараз найбільш популярні моделі печей для закладів – це електричні, але багато хто досі використовує газові.

Яким ще може бути теплове обладнання для ресторанів?

Для підприємств громадського харчування багато хто вирішує купити теплове обладнання. Зазвичай попитом користуються такі пристрої:

  1. Плита. Вона може функціонувати завдяки різним джерелам енергії, наприклад, газу або електриці. Використовується таке обладнання для приготування абсолютно різних страв: від супу до смаженої картоплі. Найбільш бюджетні – газові варіанти, але для них потрібна хороша вентиляція в приміщенні. Електричні моделі довго нагріваються, до того ж їх складніше регулювати.
  2. Піч. Існують різні варіанти пристроїв. Це можуть бути пароконвекційні печі, подові або ті, що працюють на мікрохвилях. Страви готуються за рахунок подачі тепла або пари. Застосовуються такі печі для промисловості, вони можуть запікати продукти, уникаючи їхнього пригорання.
  3. Гриль. Підходить таке обладнання для фаст-фудів. З його допомогою можна швидко готувати страви й використовувати продукти у великих обсягах. Вибираючи пристрій, зверніть увагу на потужність і особливості функціонування.
  4. Обладнання для варіння і смаження. До нього належить техніка, яка використовується при створенні вафель, млинців або пончиків, а також при варінні круп або супів.

Існує особлива теплове обладнання, яке вважається спеціалізованим. Це може бути кавоварка, техніка для копчення, а також пристрої для попкорну або солодкої вати.

На сайті ІнТех є широкий вибір теплового обладнання для виробництва. Для невеликих закладів громадського харчування вистачить і основного набору. Ресторану навряд чи обійтися без гриля чи приладів для варіння круп. Також при виборі врахуйте кількість клієнтів і розміри кухонного приміщення. Всі моделі надійні та дуже якісні. Ви зможете купити теплове обладнання за вигідними для вас цінами, яке прослужить довгі роки.

×
Замовити дзвінок